Ben je op zoek naar handige gadgets voor je fiets of naar een cadeau voor een fietsfanaat? In deze blog zullen we de 5 meest handige gadgets op een rij gezet. Deze handige gadgets kunnen het fietsen veel gemakkelijker en veiliger maken. Je zult meer plezier hebben tijdens het fietsen.

Licht richtingaanwijzers voor je fiets

We kennen het probleem allemaal, we willen links of rechts afslaan, maar het is donker en we kunnen onszelf niet gelijk zichtbaar maken. Het kan ernstige ongelukken veroorzaken wanneer je niet gezien wordt. De draadloze bediening van de richtingaanwijzer bevestig je aan het stuur en wordt met de knoppen bedient. De richtingaanwijzer zelf bevestig je onder je zadel. Er zitten lampjes aan zowel de voor- als de achterkant. Zo kan een auto makkelijk een inschatting maken van hoeveel ruimte jij als fietser inneemt.

Een Bluetooth fietsslot

Een fietsslot dat je opent zonder handen? Jazeker, het bestaat. Het fietsslot gaat open zodra je bij je fiets in de buurt komt. Zodra je je handen vol hebt, hoef je niet te zoeken naar je sleutels. Ideaal toch? Raak je je sleutels vaak kwijt? Ook dan is een Bluetooth fietsslot ideaal. Het fietsslot maakt verbinding met je mobiel. Is je mobiel toevallig leeg? Dan kan je gebruik maken van een 4-cijferige code. Bovendien krijg je een melding zodra iemand aan je fiets zit en kun je je fiets terugvinden op de bijbehorende app.

Een magnetische fietsbel

De magnetische fietsbel is gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen. Ook maakt de magnetische fietsbel verschillende geluiden en is het geluid harder dan van een gewone fietsbel. Andere fietsers en voetgangers zullen je dan ook goed aan horen komen. Je hoeft de bel enkel aan te raken zodra je er gebruik van wenst te maken. Extra veilig, leuk en praktisch.

Een fiets USB-lader

Je zal wel denken, kan ik mijn telefoon opladen tijdens het fietsen? Jazeker. Tijdens het fietsen gebruik je vaak je navigatie om de weg te kunnen vinden. De batterij van je telefoon zal sneller leger gaan. Een USB-lader is dan ook de ideale oplossing. Een USB-lader maakt stroom door de energie die je zelf opwekt uit je naafdynamo. De USB-lader is makkelijk te bevestigen aan je stuur.

Een fietshelm met richtingaanwijzer en verlichting

Met behulp van deze fietshelm kan je onderweg muziek luisteren, maar ook word je extra verlicht. De verlichting kun je gebruiken als richtingaanwijzer. Het is voor al het verkeer dan ook duidelijk welke kant je uit gaat en je kunt je handen aan het stuur houden. De fietshelm biedt veel veiligheid en een must have gadget.