Vervelende verveling

Er zijn van die dagen waarop je niets moet, maar je hebt ook nergens zin in. Je kunt er lusteloos en zelfs chagrijnig van worden. Natuurlijk zijn er wat nuttige klusjes te doen in en om het huis, maar die hebben geen haast. Het is overduidelijk dat jij je verveelt en je vindt dat heel vervelend. Hier volgen wat tips om op een leuke manier de verveling te bestrijden.

Kom van de bank af en kom in beweging

Als je ergens geen zin in hebt, dan maak je maar zin. Dat klinkt bekend, toch? Veel volwassenen hebben dat als kind weleens van hun ouders gehoord. Maar eigenlijk zijn deze woorden zinvol voor iedereen, ongeacht iemands leeftijd. In beweging komen is misschien wel het laatste waar je zin in hebt op een verveeldag. Toch is het iets geweldigs om jouw verveling tegen te gaan. Maak een wandeling of fietstocht door jouw woonplaats en kom op plekken waar je anders nooit komt. Ben je iemand die veel sport? Sporten is altijd een zeer effectief middel om de verveling te verdrijven. En, fanatieke sporters weten dit, als je klaar bent met bewegen, voel je je beter dan daarvoor. Dat komt door een gelukshormoon dat vrijkomt in je hersenen als je intensief beweegt. Dus bewegen levert jou alleen maar winst op.

Blijf lekker thuis

Je hoeft de deur niet uit om de verveling te lijf te gaan. Ga verder in die meeslepende roman waar je alleen maar in leest als je in bed ligt. Ben je geen lezer? Verveling geeft jou de mogelijkheid om nieuwe dingen te proberen. Dus begin een keer in een boek, je kunt het immers opzij leggen wanneer jij dat wilt. Bakken, puzzelen, schrijven en gamen zijn nog meer voorbeelden van dingen die je kunt uitproberen als je je verveelt. Of ontdek de wereld van de podcasts. Je zult zien dat er podcasts zijn waar je helemaal in op kunt gaan. Nieuwe dingen kunnen tegenvallen, maar ook juist niet. Voordat je het weet, heb je een nieuwe hobby.
Jouw laptop is ook een ideaal middel om op een prettige manier de tijd te doden. Lekker op de bank met je laptop op schoot. Nu kun je eindelijk al die foto’s selecteren om er een album van te maken. En wat dacht je van jezelf trakteren op een paar uur online shoppen? Daar wordt iedereen blij van. Of start die Netflix-film die al tijden op jouw lijst staat, maar waar je nooit aan bent begonnen, simpelweg omdat hij drie uur duurt. Gewoon doen, je ziet wel hoe ver je komt.

Doe het op jouw manier

Hoe je met verveling omgaat, dat is aan jou. Je kunt verveling ook gewoon accepteren en zelfs omarmen. Gebruik die tijd om jouw gedachten te ordenen en om zaken te verwerken waar je nog niet aan toe bent gekomen. Verveling is niet slecht of schadelijk voor jou. Dus hoe je het ook wendt of keert, je kunt er nooit verkeerd mee omgaan.