In de zomer willen we vooral optimaal kunnen genieten van het lekkere weer, en dat doe je dan ook het beste in mooie en fijn zittende kleding. Ga je op een terras of op het strand zitten, dan is het al snel ‘zien en gezien worden’. als mensen je dan bekijken wil je wel dat je iets leuks aan hebt, en niet die ene broek die eigenlijk weg moet. In dit artikel vertellen wij je dan ook welke kleding jij het beste aan kunt trekken op een lange, warme zomerdag.

Ga voor dun en soepel

Op een warme dag wordt het in Nederland al snel benauwd, en dus is het een goed idee op zoek te gaan naar kleding gemaakt van een dunne stof, dat soepel valt. Een mooie wikkeljurk bijvoorbeeld, of een fijne plooirok met een top of body. Je hebt er niks aan als je strakke kleding aantrekt. Niet alleen ademt dit niet goed, maar je zal ook snel gaan zweten. Zorg er dus voor dat je kleding goed zit en dat het van een ademende stof is.

Jurken in verschillende kleuren en prints

Een jurk doet het qua kleding in de zomer altijd goed. Het zit lekker, je hebt niet het idee dat je teveel kleding aan hebt en je kunt meteen je benen goed bruin laten worden. jurken zijn er dan ook in allerlei verschillende modellen, kleuren en prints.

Aangezien het zomerse weer hier ineens om kan slaan, doe je er goed aan een aantal verschillende jurken in je kast te hebben hangen. naast een mooie jurk met korte mouwen of helemaal geen mouwen, is het ook aan te raden een maxi-jurk in je kast te hebben, evenals een jurk met wat langere mouwen. Ook een vest is handig voor de koudere avonden. Zoek een mooi vest uit, die past bij de jurken die je hebt hangen. zwart is vaak een veilige kleur, en past op vrijwel alles.

Kleding voor aan het water

Natuurlijk gaan we ook allemaal aan of in het water liggen als het buiten warm genoeg is, maar dat doe je liever niet in je goede kleding. Een bikini of badpak is noodzakelijk wanneer je aan het water gaat liggen, en het is dan ook belangrijk dat deze goed zit. Knelt je zwemkleding? Dan zit hij te strak. Dit lijkt misschien niet zo erg als je hem net aantrekt, maar zodra je het water ingaat, ga je dit wel merken. Is je badkleding daarentegen aan het flubberen? Dan heb je een te grote maat aangetrokken. Wanneer je dit zo laat en je gaat het water in, is de kans groot dat je badkleding afzakt.

Zorg naast mooie badkleding ook voor een strandjurk of een andere wijde jurk, die je na het zwemmen over je badpak of bikini aan kan trekken. Deze zijn vaak erg luchtig en wijd, waardoor je badkleding gewoon op kan drogen, maar jij toch net iets meer aan hebt.

Write A Comment