Veranderende uitdagingen, waaronder de opwarming van de aarde en de COVID-19 pandemie, zorgen ervoor dat we onze levensstijl gaan veranderen. We denken meer aan onze persoonlijke gezondheid, de gezondheid van anderen, de gezondheid van dieren en van de planeet. Er worden steeds meer plantaardige producten gebruikt en het wordt ook steeds betaalbaarder. In deze blog zetten we de gezondste food trends van 2022 voor je op een rijtje.

Planten, planten en nog eens planten

De categorie van producten op plantaardige basis is groter dan ooit en mensen zijn hier erg enthousiast over. De trend om plantaardig te willen eten blijft toenemen nu mensen minder vlees en meer groenten willen eten. Dit is waarschijnlijk te verklaren door de hoge kosten van vleesproducten en de wens om duurzamer en gezonder te gaan eten. Ook worden door plantaardige opties steeds uitgebreider in zowel supermarkten als restaurants. Er zijn meer keuzes dan ooit tevoren.

Afval vrij koken

Duurzaamheid is tegenwoordig erg belangrijk. Mensen zullen op de meest duurzame manieren gaan koken, winkelen en eten. Ze willen minder voedsel verspillen, maar ook minder producten kopen die verpakt zijn. Plastic willen ze het liefst vermijden. Ook bedrijven en fabrikanten zullen hier op in moeten spelen door hun verpakking aan te passen.

Licht gekoelde rode wijnen

Ook bij het kopen van wijn, gaat de keuze uit naar minder bewerkte producten. Maar dat is niet de enige trend. Mensen gaan meer op zoek naar wijnen met een lichte smaak en een lager alcohol percentage zodat ze van meerdere glazen kunnen genieten. Rode wijnen met meer zuur, een sappigere smaak. Bovendien zullen de rode wijnen licht gekoeld zijn.

Minder en ander vlees

De vleesindustrie beschadigt onze planeet. Wij verzorgen deze consumptie door veel vlees te eten. Veel mensen kunnen nog niet wennen aan vleesvervangers of vegetarisch vlees. Biologisch vlees is voor veel mensen dan de oplossing. Het zijn geen vleesvervangers, maar er wordt wel rekening gehouden met het milieu doordat het vlees op een milieubewuste en diervriendelijke manier wordt verzorgd.

Het brein beter laten werken door de juiste voeding

Hersenen en geestelijke gezondheid waren dit jaar al erg belangrijke onderwerpen en dat zal niet snel afnemen. We gaan op zoek naar voeding die gezond is voor de hersenen om ziektes zoals Alzheimer en dementie te voorkomen en je hersenen alert te houden. Dit jaar zullen mensen zich nog meer gaan richting op de connectie tussen voeding en de geestelijke gezondheid.

Zeeplanten

Kelp en zeewier zijn voorbeelden van zeeplanten die al een eeuwigheid gebruikt worden in veel andere culturen. Ook hier zal deze trend overgenomen worden. Kelp en zeewier zal gebruikt worden voor allerlei verschillende soorten voedsel. Bovendien is het een gezonde plantaardige voeding.