Een van de coolste gadgets voor je telefoon is een smartwatch. Er zijn natuurlijk meerdere gadgets voor je telefoon. Zoals bijvoorbeeld een selfie stick, een losse lens die je over de camera in je telefoon kunt klikken of een laadsnoer met verlichting. Met een selfie stick leg je de leukste momenten vast en met de extra lens kun je nog betere foto’s maken. Een smartwatch is echter een next-level gadget voor je telefoon.

Met een smartwatch toon je stijl

Een moderne smartwatch ziet er mooi uit. Het is echt een stijlvol onderdeel van je outfit. Met een smartwatch laat je de wereld zien dat je helemaal bij de tijd bent. Of je nu van modern of retro houdt, voor iedere stijl is er een ideale smartwatch beschikbaar. Het is al lang niet meer zo dat iedere smartwatch eruit ziet als een kleine rekenmachine. Smartwatches zijn beschikbaar in verschillende kleuren, vormen en materialen.

Je mist geen bericht meer

Doordat een smartwatch een uitbreiding of zelfs een verlengstuk van je smartphone is, hoef je geen berichtje meer te missen. Zeker in gezelschap is het niet al te netjes om continu met je smartphone voor je neus te zitten. Daar komt bij dat je daar tijdens een gezellige borrel ook gewoon geen zin in hebt. Je smartwatch is zodanig in te stellen dat er bij een berichtje van een bepaalde app of belangrijke afzender(s) een trilsignaal komt. Dit merk je alleen zelf. Zo kun je onopvallend je belangrijke berichten in de gaten houden. Je kunt de berichten op je smartwatch direct previewen of in zijn geheel lezen zonder dat je opzichtig met je smartphone bezig bent.

Nooit meer de weg kwijt

Navigatie op je smartphone is natuurlijk ontzettend handig. Nadeel is wel dat je de hele tijd met je smartphone in je hand loopt. Naast het feit dat je je handen niet vrij hebt, loop je ook nog eens het risico dat je smartphone zo uit je hand gestolen wordt. Met navigatie via je smartwatch loopt je dit risico niet en je hebt ook nog eens je handen vrij.

Continu inzicht via de fitness tracker

Een moderne smartwatch heeft een nauwkeurige manier om je activiteit en verbrande calorieën te meten. Een smartwatch doet dit op basis van je hartslag, eventueel in combinatie met een ingebouwde bewegingssensor. Daarnaast kun je een alarm instellen voor het geval je te weinig beweegt. Je smartwatch helpt je met het bepalen en volgen van je optimale trainingsschema. Je kunt gemakkelijk je voortgang zien in de historische data, bijvoorbeeld grafieken van het aantal verbrande calorieën per dag of je gemiddelde hartslag.

Smartphone altijd terug te vinden

Je hoeft niet bang te zijn dat je je telefoon tijdens je hectische ochtendritueel of voorafgaand aan een eerste date niet kunt vinden. Je kunt je telefoon gemakkelijk via je smartwatch terugvinden. Je tikt even op het scherm van je smartwatch en deze zal direct contact maken met je telefoon. Je smartphone maakt vervolgens een geluid en zo vind je je telefoon snel terug.