Hoewel je natuurlijk naar de sportschool gaat om de trainen, is er niets mis met er een beetje stijlvol uitzien. Daarbij kunnen de juiste accessoires jouw prestaties in de gym alleen maar verbeteren! Lees hier onze tips voor kleding en accessoires wanneer je gaat sporten.

Kies de juiste sokken

Ondanks dat sokken niet erg belangrijk lijken wanneer je gaat sporten, zijn ze dit zeker wel. Sokken zorgen er namelijk voor dat je voldoende grip hebt tijdens het krachttrainen. Wanneer je veel aan cardio doet, kunnen sokken voorkomen dat je voet teveel gaat schuren in je schoen waardoor er blaren kunnen ontstaan. Het is dus zeker aan te raden om te investeren in goede sportsokken.

Squatproof legging

De nachtmerrie van iedere vrouw is te gaan squatten terwijl je legging doorschijnt. Helaas zien we het nog steeds regelmatig gebeuren in de gym.
Je moet er natuurlijk voor zorgen dat de legging die je koopt squatproof is. Dit kun je doen door voordat je naar de gym gaat even in de spiegel te kijken, of aan een familielid, je partner of een vriend(in) te vragen om even te controleren of hij daadwerkelijk squatproof is.

Neem een vestje mee

Een vestje is enorm handig wanneer je het koud krijgt na flink gezweet te hebben. Een vestje kan als vrouw ook heel handig zijn om jezelf een beetje af te schermen van blikken van mannen in de sportschool. Dit betekent niet dat je jezelf moet verbergen, maar als je jezelf niet op je gemak voelt is het wel zo zijn even een vestje aan te kunnen trekken.

Investeer in sporttechnologie

Veel gerenommeerde sportmerken maken gebruik van de nieuwste technologie om ervoor te zorgen dat jouw kleding droog blijft in de gym. Kies dus vooral voor goede sportkleding die gebruik maakt van stoffen die bijvoorbeeld snel drogen of erg luchtig zijn. Zo kan jij je goed focussen op je training!

Petje af!

Soms zit je even helemaal in je eigen wereld en wil je met niemand oogcontact maken. Een pet is dan een goed idee! Een pet is daarnaast ook nog erg stijlvol, zorgt ervoor dat je haren uit je gezicht blijven en dat niemand je verkrampte gezicht ziet wanneer je met een zware oefening bezig bent. Je kunt het beste een pet kopen in een neutrale kleur, zodat deze altijd bij je outfit past.

Hippe sporttas

Zeker als je wat eigen uitrusting mee neemt naar de gym (zoals weerstandsbanden o.d.) dan is het aan te raden om een hippe sporttas mee te nemen die ook nog eens bij je outfit past. Deze kan je dan in de kleedkamer laten of gewoon met je meenemen in de gym (zorg er dan wel voor dat hij niet te groot is). Tip: neem een bijpassende bidon om het helemaal af te maken!